7: Bæredygtig Energi

Det syvende mål handler om at give alle adgang til pålidelig, bæredygtig og moderne energi.

Målet med at opnå bæredygtig energi går ikke bare på at komme væk fra olie, kul og gas, som det er intentionen i Danmark, men også på at få de dele af verden, hvor man stadigvæk laver mad over åben ild til at komme væk fra osende ild, til en mindre belastende brændselskilde som f.eks. gas. Teknologien er her et afgørende element, der skal sikre mulighederne for at producere bæredygtighed energi, og i Danmark har vi muligheden for at være forgangsland. Brugen af bæredygtig energi teknologi, som f.eks. solceller, vindmøller og LED-pærer, er alle med til at gøre vores energiforbrug mere bæredygtigt. Det er især også her, at du som privatperson kan gøre en forskel ved at vælge produkter, der varer længere og bruger mindre energi. 

Hos både Tønder Kommune og på bibliotekerne, er vi også igang med at gøre rede for, hvor vi kan sætte ind på energiforbruget og gøre os selv mere bæredygtige. 

For bedre at forstå de mange elementer, som kan være med til at sikre bæredygtig energi, kan du se delmålene herunder eller læse mere her: https://www.verdensmaal.org/7-baeredygtig-energi 

Delmål 7.1: Giv Alle Adgang Til Moderne Energi 

Delmål 7.2: Forøg Andelen Af Vedvarende Energi Globalt 

Delmål 7.3: Fordoble Energieffektiviteten 

Delmål 7.A: Styrk Adgang Til Forskning, Teknologi Og Investeringer Inden For Ren Energi

Delmål 7.B: Udvid Og Opgradér Infrastruktur For At Levere Bæredygtig Energi I Udviklingslande