Læsning forandrer dig og verden: Stig Henriksen

10.09.19
Stig Henriksen anbefaler:Michael Connelly ”Mafiaspil”

”Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er krimien Mafiaspil (eng. Trunk Music) skrevet af den amerikanske forfatter Michael Connelly. En dag i 1999 stod jeg på Tønder bibliotek og læste bagsider på krimierne og fandt således Mafiaspil, der straks vakte min interesse. Jeg lånte bogen og både min kone og jeg fik den hurtigt læst. Derefter købte jeg alle hans forrige bøger i hardback på engelsk og har nu alle hans 23 romaner og alle på lydbog, så jeg kan høre dem i køkkenet, imens jeg arbejder. Bøgerne handler (mest) om Harry Bosch, en politimand i Los Angeles. Han er stædig, ensom og har flere traumer, der dog hjælper ham i hans efterforskning. Hans mantra er ”EVERYBODY
COUNTS OR NOBODY COUNTS”.

Der er flere grunde til at bøgerne er fantastiske og at han er en af verden bedste krimiforfattere. Bosch er en fyr vi holder, kan forholde os til, en lidt flosset helt. Og så er handlingen totalt overraskende. Som et løg med flere lag, som skubber dig grædende rundt i manegen. Bosch har på skift flere partnere i  bøgerne: konen, datteren, halvbroren samt journalister og det er med til at forny historierne.

Min anbefaling vil være at starte med hans første bog: Det sorte Ekko (eng. The Black Echo) og min favorit er Nattens konger (eng. Lost Light)”