Læsning forandrer dig og verden: Kirsten Elisabeth Christensen

10.09.19
Kirsten Elisabeth Christensen anbefaler: Augustin “Bekendelser”

”Augustins bog “Bekendelser” gjorde dybt indtryk på mig, da jeg gik i gymnasiet på Katedralskolen i Aarhus. Jeg havde en fantastisk lærer i latin, Ivar Gjørup , der senere lavede tegneserierne “Egoland” . Han introducerede mig til Augustins univers, fordi vi skulle “efterprøve” den oversættelse af “Confessiones”, som Torben Damsholdt havde
lavet, men endnu ikke udgivet.

Jeg blev dengang som 16-årig meget grebet af, at jeg som almindelig kulturkristen pludselig læste teksten af et menneske fra det 4.århundrede, som havde den samme længsel efter at hvile i Gud, som jeg selv følte. Augustin var på en rejse rundt i antikkens religiøse landskab, og fandt først sin uro stillet, da han fandt ind i sin mor, Monicas kristne tro.

Så “Bekendelser” er, udover at være verdens første selvbiografi, også en rundrejse i religiøse strømninger og tanker, ligesom bogens sidste del indeholder en meget fin filosofisk overvejelse over tiden. Jeg blev dybt grebet af at opleve samhørigheden med den antikke retoriker og tænker, som Augustin er; måske andre læsere også bliver det? Jeg er i hvert fald gentagne gange vendt tilbage til bogen!”