Læsning forandrer dig og verden

09.09.19
Igen i år deltager Tønder Kommunes Biblioteker i biblioteksugen, som i år sætter fokus på læsning. På Kommunens biblioteker kan du hele ugen blive inspireret ved at se hvilke bøger, der har betydet noget for en række prominente borgere i Tønder Kommune.

Tønder Kommunes Biblioteker deltager i år i Danmarks Biblioteksuge i uge 37, hvor temaet er læsning og hvad det gør ved os.

Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag. Danske børn læser mindre, mediebilledet sætter den fordybende læsning og tiden til fritidslæsning under pres. Her er bibliotekerne en af de væsentligste spillere, når det gælder om at stimulere til læsning og skabe læselyst.


På landsplan er vi med til at få danskerne til at indsende deres yndlingscitater og stemme om det bedste citat samt at få lavet et ”Bøgernes Danmarkskort”, hvor man skal finde en bog, der indeholder et citat om en lokalitet i Danmark.

På Tønder Kommunes Biblioteker vil man hele uge 37 kunne gå på opdagelse i en udstilling i biblioteksrummet med plakater, hvor prominente borgere i Tønder Kommune fortæller om bøger, der har været med til at ændrer deres verden, eller har gjort stort indtryk på dem.