Gode højtlæsningsbøger på eReolen GO

13.03.20
På eReolen Go er der masser af gode børnebøger, som du kan låne og læse hjemme fra sofaen. Vi har samlet et lille udsnit af børnebibliotekarenes yndlings højtlæsningbøger, så du har masser af gode bøger at gå i gang med.

Mugge & vejfesten af Mikael Wulff

 • Ebog

Mugge & vejfesten

(2017)
Mugge er verdens lykkeligste dreng, indtil hans forældre går fra hinanden. Nu vil han bruge den kommende vejfest til at føre sine forældre sammen igen
Læs mere
 • Ebog

Mugge & vejfesten

(2017)

Wulffmorgenthaler skaber i denne bog et fantastisk, vanvittigt og hylemorsomt univers, der både er sjovt for børn og voksne.  Mugge er 10 år gammel og verdens lykkeligste dreng. Dette ændres fuldstændigt, da hans mor beslutter, at hun vil skilles fra hans far, idet hun er blevet forelsket i sin crossfittræner. Mugges far, Thorbjørn, synker ned i en afgrundsdyb depression. Mugge beslutter sig for at føre forældrene sammen igen, og det skal gøres ved at redde vejfesten på Düsseldorf Allé. 
Dette er bogen, I skal læse sammen, hvis I har lyst til at få en hyggestund sammen med masser af grin. Jeg må dog advare om, at det kan være svært ikke selv at læse videre, når børnene er lagt i seng. Har I læst ”Mugge og vejfesten” eller set filmen i biografen, så er der heldigvis ”Mugge og hans mærkelige hjerne” at gå i gang med.
 

Da Yggenykkerne stjal Rundetårn af Jørn Birkeholm

 • Ebog

Da yggenykkerne stjal Rundetårn

Af Jørn Birkeholm (2017)
Eventyrfortælling om trebenede fugle
Læs mere
 • Ebog

Da yggenykkerne stjal Rundetårn

Af Jørn Birkeholm (2017)

Forestil dig, at du vågner en nat ved at små grønne fugle med 3 ben vader rundt på dig og kilder dig, mens de spiser alle dine småkager. Det er netop, hvad der skete for Bageren i denne historie. Yggenykkerne er små, grønne, trebenede fugle, der elsker småkager, og har en svaghed for at stjæle store bygninger, som fx Amalienborg og Rundetårn. Bogen er en af mine yndlingshistorier og jeg kan altid lokkes til at læse den højt, fordi den bare bliver bedre for hver gang. 

Findes også som lydbog på eReolen GO her

Doktor Proktors pruttepulver af Jo Nesbø

 • Ebog

Doktor Proktors pruttepulver

Af Jo Nesbø (2017)
Lise, en dreng ved navn Bulle, en skør professor og noget pruttepulver. Lægger man hertil et par dumme tvillinger, noget farligt kanonkrudt og en kæmpe anakonda, så betyder det larm og ballade i, og under, Oslo
Læs mere
 • Ebog

Doktor Proktors pruttepulver

Af Jo Nesbø (2017)

I denne bog kaster den norske krimikonge, Jo Nesbø, sig over børnebogsgenren og det slipper han rigtig godt fra. 
Det er en sjov bog, der handler om en meget lille og meget rødhåret dreng Bulle, pigen Lise og en skør opfinder professor Protektor. Bulle og hans mor og søster er igen igen flyttet. Denne gang kommer de til at bo i et hus, der ligger mellem Lises hjem og professor Protektor. Han bliver hurtigt ven med både Lise og professoren og han bliver professorens testperson da pruttepulveret skal prøves. Professoren laver to udgaver af pulveret: en mild børnevenlig og en kraftig, som han vil forsøge at sælge til den amerikanske luftfartsorganisation NASA.
Nu er Jo Nesbø jo ikke krimiforfatter for ingenting, så ind i historien træder også en skurkagtig far og hans lige så skurkagtige sønner, der vil stjæle professorens opfindelse. Hvordan det så spænder af, ja det må man selv læse sig til.

Findes også som lydbog på eReolen GO her

Frygten og bæven og en mand i strømpesokker af Hella Joof

 • Ebog

Frygt og bæven og en mand på strømpesokker

Af Hella Joof (2014)
Snitten bor alene sammen med sin mor. Da Ole Madsen kommer på besøg bliver han meget vred. Snitten vil have sin mor for sig selv
Læs mere
 • Ebog

Frygt og bæven og en mand på strømpes...

Af Hella Joof (2014)

I denne historie møder vi drengen Snitten. Snitten bor alene med sin mor Kis, der har adopteret ham og alt er godt, for han har hende helt for sig selv. Men så en dag ringer telefonen med en mandestemme. Kis begynder at opføre sig hemmelighedsfyldt, fortæller ikke noget men går og nynner og Snitten har ikke længere hendes fulde opmærksomhed. Han føler sig pludselig utryg, jaloux og bange. Så oprinder dagen, hvor han skal møde manden bag stemmen i telefonen og det er Kis’ nye kæreste, Ole Madsen. Hvordan mon det går? Lån bogen og hør hvad der sker.
Vil du høre mere om Snitten, kan du også prøve nr 2 i serien: ”Den hellige vorte og en elendig kop te”

Findes også som lydbog på eReolen GO her

Krigerkattene: Ud i vildnisset af Erin Hunter

 • Lydbog (net)

Krigerkattene. 1, Ud i vildnisset

Af Erin Hunter (2012)
Katten Ildpote er lærling i Tordenklanen. Da Skyggeklanen angriber Tordenklanen, er han med i det afgørende slag. Men han opdager også, at der er magtkampe internt i Tordenklanen
Læs mere
 • Lydbog (net)

Krigerkattene. 1, Ud i vildnisset

Af Erin Hunter (2012)

Katten Røde er en helt almindelig huskat, indtil han en dag overfaldes af en vildkat. Fra den dag ændres Rødes liv fuldstændigt. I skoven lever der fire krigerkatte-klaner, og Røde bliver lærling i Tordenklanen, hvor han får navnet Ildpote.  ”Ud i vildnisset” er en spændende fortælling fyldt med magtkampe klanerne imellem og internt i Tordenklanen. En af bogens store styrker er, at du tror på figurerne. Det giver mening, at det er katte, og man kan genkende personlighedstræk fra det husdyr, vi alle kender. 
Da jeg første gang fik bogen anbefalet, syntes jeg, at den lød lidt mærkelig, men efter, at jeg fik den anbefalet af tre forskellige børn på en uge, måtte jeg læse den. Bogen holder efter min mening, og falder du også for den, kan du glæde dig over, at det er 6 bind i serien. 
 

Villads fra Valby låner en båd af Anne Sofie Hammer

 • Ebog

Villads fra Valby låner en båd

Fætter Noa og hans familie er i sommerhus sammen med Villads' familie. Noa har sin modelbåd med. Villads kan ikke vente med at prøve at styre båden, så han tager båden og går ned til søen
Læs mere
 • Ebog

Villads fra Valby låner en båd

En af bibliotekets mest populære højtlæsningsserier er om drengen Villads fra Valby. Villads er en dreng fuld af ideer, men det går sjældent, som han har forestillet sig og det kommer der nogle sjove og underholdende situationer ud af.
I denne bog er Villads familie taget i sommerhus sammen med fætter Noa og hans familie. Noa har sin modelbåd med, men Villads kan ikke vente med at prøve at styre båden, så han tager båden og går ned til søen med den. Lån bogen og hør hvad der videre sker.

Findes også som lydbog på eReolen her

Otto er et næsehorn af Ole Lund Kirkegaard

 • Ebog

Otto er et næsehorn

Topper finder en magisk blyant. Det han skriver med den, forsvinder igen. Det skal hans ven Viggo se. Topper tegner et næsehorn på væggen, men nu sker der noget ganske andet!
Læs mere
 • Ebog

Otto er et næsehorn

Gad vide hvordan historien var blevet, hvis ikke Topper havde fundet en magisk blyant og havde tegnet det, der næsehorn, som de kaldte Otto? De havde helt sikkert ikke ødelagt det meste af et højhus og rystet beboerne i opgangen sammen på den måde, og det hele ville sikkert have været enormt kedeligt og ganske almindeligt. Hvis du fortalte nogen denne historie, ville de slet ikke tro på dig, for hvem har nogensinde set et gult næsehorn, der bor i en lejlighed?

Findes også som lydbog på eRolen GO her

De hæslige slynglers klub af Ole Lund Kirkegaard

 • Ebog

De hæslige slynglers klub

Novelle om en gruppe frække drenge, der danner deres helt egen klub. For at være medlem af klubben, skal man gøre en hæslig gerning hver dag - men hvad skal man finde på?
Læs mere
 • Ebog

De hæslige slynglers klub

"De hæslige slynglers klub" er en klassisk fortælling af Ole Lund Kirkegaard. Den handler om de tre drenge: Jakob, Mads og Egon, som har dannet klubben “ Di heslige sløngler”, og de holder til i et skummelt, faldefærdigt haveskur. For at være et værdigt medlem af klubben skal men gøre mindst en hæslig gerning om dagen og hvad kan være mere hæsligt end at fange en af tøserne i Elefantfælden. De laver endda et skilt: Til tøsene: vi syns i skal  den  vaj dær. 

Sjov og underholdende fortælling og god til oplæsning.

Findes også som lydbog på eReolen GO her

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr af Rune T. Kidde

 • Ebog

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr. 1

Af Rune T. Kidde (2015)
Forskellige historier om Søde Sally Sukkertop og nogle meget anderledes udgaver af gamle eventyr
Læs mere
 • Ebog

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æv...

Af Rune T. Kidde (2015)

Hvis man elsker de klassiske eventyr og andre klassiske historier, så skal man holde sig langt væk fra denne bog, for her får de en ordentlig gang lak. 
Der er f.eks. historien om Ali Babas kameler. Ali Baba er noget så træt af sine 8 kameler, da de er ved at æde ham ud af huset. En gammel vismand råder ham til at sende kamelerne til Mekka belæsset med varer, ganske som de plejer. Kamelerne skal gå uden kameldriver, således at de klogeste kameler kommer først til Mekka og de dummeste sidst. Ali Baba skal samtidig sende bud til slagteren i Mekka, om at slagteren skal vente på Ali Babas kameler ved byporten. Af de 8 kameler må han tage og slagte de to sidste. På den måde kommer Ali Baba af med sine to dummeste kameler og så vil alle Ali Babas problemer med kamelerne være løst. Hvordan det så kommer til at gå med kamelerne, må man selv læse sig til.
Lige en lille advarsel: Hvis man ikke bryder sig om grimt sprog og grimme ord samt groteske handlinger, så frarådes denne bog.

Find hele serien på eReolen GO her 

De bedste Disney-historier 

 • Billedbog (net)

Zootropolis

(2018)
Billedbog. Kaninpigen Judy kommer til storbyen Zootropolis for at blive politibetjent. Men det er ikke let at komme ind i korpset. En mystisk sag om forsvundne dyr giver hende chancen for at bevise sit værd
Læs mere
 • Billedbog (net)

Zootropolis

(2018)

Du kender måske filmen om kaninen Judy, der gerne vil være politibetjent i Zootropolis. Eller den om drengen Coco, der kommer til De Dødes Land, hvor han leder efter sin afdøde bedstefar.

Men vidste du, at mange af de gode Disney-historier faktisk også findes som lydbøger og e-bøger, som du kan læse derhjemme! Der er et utrolig stort udvalg, ligefra nye eventyr som Frost og Rapunzel og klassikere om Peter Pan og Bambi! Der er noget for en hver smag så hele familien kan hygge sig med Disney.
 

Se alle de gode Disney-historier på eReolen GO her