Sæt gang i læselysten

3. – 6. klasse

Sjove, spændende og anderledes bøger

 

Det kan være svært at knække læsekoden, men endnu sværere at fastholde motivationen til at læse, hvis man ikke har fundet de helt rigtige bøger.

Hør bibliotekarernes forslag til en anderledes læseoplevelse. Det kan også være skøre, ”verden på hovedet” bøger, eller historier, der er så langt ude, at man ikke tror sine egne ører. Bøger der er så uhyggelige, at det kun er for de mest hårdføre eller så sjove at de kun kan anbefales i selskab med et ekstra par tørre underbukser. Det kan være bøger, hvor du selv er hovedpersonen og, gennem de valg du tager, bestemmer handlingen og hvordan historien  ender. 

Vi vil fortælle om gode bøger, der forhåbentligt er så interessante, at de kan kicksarte læselysten hos selv de mest læsetrætte unge menneker. Vi præsenterer nye og gamle bøger, ligsom vi også vil have bøger med i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. 

Forløbet aftales nærmere med den enkelte lærer og kan foregå på både biblioteket og på skolen. Hvis I ønsker, at booktalken skal foregå på skolen, kan vi efter aftale medbringe vores bus fyldt med relevante bøger. 

Klassetrin: 3. – 6.  klasse

Læringsmål: Øget læselyst og motivation. Inspiration til læsningen

Varighed: op til 1 lektion

Hvornår: Efter aftale 

Hvor: På skolen eller biblioteket

Kontaktperson: Anne Eriksen - ale1@toender.dk