Ny udstilling på Tønder Bibliotek

Anja Bøgeskov Nielsen er passioneret tegner og udstiller sine tegninger i hele September måned. Hun er 19 år gammel og går på Tønder Gymnasium i 3.g.

Jeg har tegnet så længe jeg kan huske, men altid uden at have haft en lærer. Tegning for mig har altid været et pusterum. Et sted hvor jeg ikke behøver at tænke på andet end en lille linje på et papir, der langsomt udvikler sig til et motiv.

I 9 klasse havde jeg fået en praktikplads hos en hundepasser, men jeg forstuvede min venstre hånd og så måtte jeg vinke farvel til den praktikplads. I stedet kom jeg i praktik hos min daværende tegnelærer Saber, der for alvor åbnede mine øjne for portrættegning. Hans realistiske og nøjagtige gengivelser fascinerede mig, og inspirerede mig til at gå mere i dybden med portrættegning. Med hans hjælp lærte jeg menneskets ansigt at kende og jeg fik nogle nye teknikker med i bagagen. Siden hen har jeg leget og eksperimenteret med mine tegneteknikker.

Jeg har indtil nu mest tegnet kendte mennesker med udfordrende eller interessante ansigtstræk. Det vigtigste for mig, er at mine tegninger udtrykker liv og følelser. Derfor har jeg især stor fokus på at arbejde med øjnene, da det er i dem et menneske kommer til udtryk. 
Som Saber sagde, kan en tegning aldrig blive færdig. Der vil altid være noget at rette, en prik at ændre. Det samme gælder med min tegning. Jeg ved jeg har meget mere at lære, og jeg ønsker fortsat at opdage nye teknikker samt udvikle mig som tegner. 

Udstillingen kan ses på Tønder Bibliotek i hele September måned.