Kodning

08.10.18
Biblioteker landet over sætter sammen med Danmarks Radio fokus på videnskab & kodning

Bibliotekerne og Danmarks Radio har fokus på videnskab og kodning i uge 41. Videnskaben kan være med til at forandre os som mennesker og have en stor indflydelse på vores liv.

Vi er storforbrugere af mobiltelefoner, tablets og gadgets, men hvis vi skal bevare overblikket og kontrollen, kan vi ikke være tjent med blot at være ukritiske forbrugere uden indsigt i, hvad der sker bag hverdagens teknologi. Vi skal et lag længere ned i koden for selv at kunne skabe og forstå den teknologi, der er blevet en central del af vores liv.

Den teknologiforståelse, som Bibliotekerne og DR vil skabe, har fokus på kreativitet og skaberkraft. Kodning er et værktøj til at skabe med både logikkens og kreativitetens kraft. Den dybere forståelse for kodning kommer gennem lysten til at undersøge, opleve, lege og samskabe sig frem til idéer og løsninger på hverdagens udfordringer.

Kodning på Tønder Bibliotek

På Tønder Bibliotek har vi indrettet et rum, hvor det udelukkende handler om kodning. Her kan du få et indblik i kodningens historie og baggrund, samt prøve dig selv af med forskellige former for kodning.

I udstillingsrummet kan du slå dig ned og forsøge at kode et armbånd med f. eks dit navn, du kan prøve om du kan lave Rubiks terning, lave et password eller sortere bøger på en hurtigere og mere effektiv måde .

På en Pc kan du prøve spillet CodeCombat, hvor du via leg kan blive klogere på hvad kodning også kan bruges til. Det er også en tablet hvorpå du kan lære mere om kodning.

Vil du vide mere om kodning har vi også sat bøger frem om kodning eller historier hvori kodning indgår som en del af handlingen og som du kan låne med hjem.

Bøger om kodning:

  • Bog

Kodebogen : videnskaben om hemmelige budskaber - fra oldtidens Ægypten til kvantekryptering

Af Simon Singh (2001)
Historien om koder og cifferskrift og beretningen om den århundredegamle kamp mellem kodemagere og kodebrydere, et intellektuelt våbenkapløb som har haft dramatisk indflydelse på verdenshistoriens gang
Læs mere
  • Bog

Kodebogen : videnskaben om hemmelige ...

Af Simon Singh (2001)
  • Bog

En visuel guide til computerkodning : en trin for trin-gennemgang af, hvordan du koder og bygger dine egne spil

Af Carol Vorderman (2017)
Gennemgang - fra basal kodning til sjove projekter - af, hvordan spil og animationer kodes i computersprogene Python og Scratch
Læs mere
  • Bog

En visuel guide til computerkodning :...

Af Carol Vorderman (2017)
  • Bog

Lær at kode i 10 nemme trin

Af Sean McManus (2016)
Lær at designe og programmere computerspil og hjemmesider med programmet Scratch
Læs mere
  • Bog

Lær at kode i 10 nemme trin

Af Sean McManus (2016)
  • Bog

Lær at lave computerspil : lær at programmere ved at lave sjove spil i Scratch

Af Bo Kalvslund (2015)
Med programmet Scratch, vises hvordan man kan lave sine egne computerspil uden at være programmeringsekspert. Læseren guides trinvis frem i processen og viser, hvordan man gør. Hunden CodeDog er med gennem hele bogen og hjælper med at lave spillene
Læs mere
  • Bog

Lær at lave computerspil : lær at pro...

Af Bo Kalvslund (2015)
  • Bog

William Wenton & luridiumstyven

Af Bobbie Peers (2016)
William lever i skjul i Norge sammen med sine forældre, efter at hans morfar forsvandt i London for 8 år siden. Da han på en skoleudflugt løser verdens sværeste kode "Umuligheden", bliver det starten på et hæsblæsende eventyr for William
Læs mere
  • Bog

William Wenton & luridiumstyven

Af Bobbie Peers (2016)
  • Bog

Sådan koder du : lær computerprogrammering trin for trin

Af Max Wainewright (2016)
Læs mere
  • Bog

Sådan koder du : lær computerprogramm...

Af Max Wainewright (2016)