Kodning
Bibliotekerne og Danmarks Radio har fokus på videnskab og kodning i uge 41. Videnskaben kan være med til at forandre os som mennesker og have en stor indflydelse på vores liv.
Vi er storforbrugere af mobiltelefoner, tablets og gadgets, men hvis vi skal bevare overblikket og kontrollen, kan vi ikke være tjent med blot at være ukritiske forbrugere uden indsigt i, hvad der sker bag hverdagens teknologi. Vi skal et lag længere ned i koden for selv at kunne skabe og forstå den teknologi, der er blevet en central del af vores liv.
Den teknologiforståelse, som Bibliotekerne og DR vil skabe, har fokus på kreativitet og skaberkraft. Kodning er et værktøj til at skabe med både logikkens og kreativitetens kraft. Den dybere forståelse for kodning kommer gennem lysten til at undersøge, opleve, lege og samskabe sig frem til idéer og løsninger på hverdagens udfordringer.
Kodning på Tønder Bibliotek
På Tønder Bibliotek har vi indrettet et rum, hvor det udelukkende handler om kodning. Her kan du få et indblik i kodningens historie og baggrund, samt prøve dig selv af med forskellige former for kodning.
I udstillingsrummet kan du slå dig ned og forsøge at kode et armbånd med f. eks dit navn, du kan prøve om du kan lave Rubiks terning, lave et password eller sortere bøger på en hurtigere og mere effektiv måde .
På en Pc kan du prøve spillet CodeCombat, hvor du via leg kan blive klogere på hvad kodning også kan bruges til. Det er også en tablet hvorpå du kan lære mere om kodning.
Vil du vide mere om kodning har vi også sat bøger frem om kodning eller historier hvori kodning indgår som en del af handlingen og som du kan låne med hjem.
Bøger om kodning: