Få indblik i corona-situationen

19.03.20
Gratis adgang til en række af landets aviser

På grund af den usædvanlige situation som Danmark står i lige nu, har en række af landets aviser og dagblade valgt at bryde betalingsmuren, og lade danskerne få gratis adgang til de artikler der omhandler corona.

Begrundelsen for dette er, at aviserne ser det som en public-serviceopgave, at alle danskere har adgang til korrekt og gennemresearchet information omkring den sundhedskrise, der hurtigt kan fremmane panik, hvis ikke man får de rigtige oplysninger (kilde: mediawatch.dk).

Nedenfor har vi samlet en række forslag til, hvordan du (gratis) kan holde dig opdateret på corona-situationen. Men husk: af og til kan det også være sundt med en lille corona-pause :-)

Landsdækkende aviser

Både Information og Jyllands-Posten er blandt de landsdækkende aviser, der giver gratis digital adgang til artikler om corona. I aviserne vil man blandt andet kunne læse mere om udviklingen af den danske og internationale coronakrise, men også om konsekvenserne for bl.a. dansk erhvervsliv. 

Podcasts

Weekendavisen udgiver gratis – med støtte fra Carlsbergfondet – den tidligere Radio 24syv podcast "24 spørgsmål til professoren". Værten er Lone Frank, og i de seneste to afsnit taler hun (ikke så overraskende) om corona. Lyt til podcasten her.

Internationalt indblik

Også en del udenlandske aviser vil man kunne læse gratis, hvis man ønsker perspektiver fra udlandet. Den engelske avis The Guardian kan tilgås gratis, mens den amerikanske avis The New York Times også har givet gratis, midlertidigt adgang til alt deres corona-indhold.