Tour de France på biblioteket

03.07.18
På Tønder kommunes biblioteker, kan du få den helt perfekte opvarmning til årets Tour de France. Lær en dansk cykelrytter at kende gennem biografier eller få styr på alle fakta omkring cykelløbet, mulighederne er mange!

Vi nærmer os årets største cykel begivenhed, Tour de France, et cykelløb der omgivet af en spændende historie og et indblik i den franske kultur. Der findes utallige historier der kan fungere som den perfekte opvarmning til en sommer i selskab med cykelsportens elite.  

Der har gennem tiden være flere store danske profiler, en af de nuværende er Jakob Fuglsang, der ligeledes er aktuel med bogen Drømmen om de regnbuestriberne og den gule trøje (2018). I denne ærlige bog får man et indblik i en top atlets verden, hvor ambitionerne ikke holdes tilbage. En af disse ambitioner er en podieplads i Tour de France, det bliver derfor spændende at følge om det er i år Jakob Fuglsang kan indfri hans største mål.

Tidligere cykelryttere som Bjarne Riis og Brian Holm med flere, har repræsenteret vores lille nation på verdens største cykelscene, de giver hver især et indblik i en sportsverden der er fyldt med lyse og mørke sider, via deres bøger som er tilgængelige på E-reolen og på vores biblioteker.   

Første etape starter søndag d. 7. juli og afsluttes traditionen tro på Champs elysees d. 29. juli.

Materialer