#metoo

#Metoo har bredt sig som en steppevind. Kvinder (og enkelte mænd) har taget bladet fra munden og sat fokus på sexchikane, sexisme og overgreb. Ofte oplevet i arbejdssituationer.

Sexisme betyder ifølge Den store danske Encyklopædi (ordbog) fordomme eller diskrimination på baggrund af køn. Det opstod som en parallel til begrebet racisme, og sexisme bruges oftest om nedvurdering af kvinder.

#Metoo bevægelsen brød i 2017 igennem i Hollywood, med beskyldninger om seksuelle krænkelser i filmbranchen. Siden da har den bredt sig udover verden og vakt stor debat om køn og ligestilling. #Metoo bølgen har skabt et socialt fællesskab udover grænser og nationer, hvor kvinder og mænd kan dele deres beretninger, udtrykke solidaritet og afdække seksuel chikane.  

Da #Metoo bølgen startede, slog det ikke rigtigt igennem i Danmark, men det ændrede sig, da kendte ansigter, som Sofie Linde, stod frem og satte ord på egne oplevelser. Kvinder i forskellige brancher har siden taget bladet fra munden. Der gøres nu op med chikane og sexisme, også i Danmark. 

Her har vi udvalgt et par bøger om emnet, du kan dykke ned i.

Indholdet er inspireret af www.denstoredanske.dk og Faktalinks artikel om #Metoo.

Materialer