Bibliotekaren anbefaler

20.03.20
Vores bibliotekar, Margit, læser om mordgåder fra virkelighedens verden

Jeg kan godt lide at have gang i et par bøger ad gangen. Således læser jeg lige nu Ove Dahl: "Drabschefen - nye sager". Ove Dahl er forhenværende drabschef ved Københavns Politi. I bogen her gennemgår han flere nyere drabssager fra København og hvordan politiet arbejder med sagerne. Det kan godt ligge ret langt fra det som krimier beskriver, men ét træk har både krimiromaner og virkeligheden til fælles: chefen bliver ringet op midt om natten, når der sker et mord. Ellers er virkelighedens mordsager præget af teamwork. Her er ingen ensom ulv, der løser mordgåder på trods af diverse overordnedes benspænd.

Ove Dahls bog er informativ og reflekterende. Undervejs kommer han ind på politireformen og dens betydning for opklaringen af alvorlig kriminalitet. Han fortæller også om et sammenstød med sin overordnede. Et sammenstød der var en meget medvirkende årsag til, at han valgte at gå på pension.

Kan man lide at læse om virkelige mord, så er "Drabschefen - nye sager" en glimrende bog. Ud over denne bog findes der to mere af Ole Dahl: "Drabschefen", samt "Drabscheferne: de største sager"

Hvis man ikke kan få nok af virkelighedens mord efter at have læst Ove Dahl, så kan man fortsætte med retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen, der også har skrevet tre bøger: "Retsmedicineren", "Døden har jo en årsag" og "Liv og død".

Alle de nævnte bøger findes som e-bøger

Materialer