Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Klosterhallen
Idrætsvej 1
6240 Løgumkloster
Arrangører
Tønder Bibliotek, Frivillighedsrådet
Target

"Skidegodt Egon!"

Tricksterens særlige funktion i vores samfund og vores identitet.

Frivillighedsrådet har inviteret forsker og foredragsholder Sandy Stiles Andersen til at gøre os alle en smule klogere på en særlig figur i historien. Et kulturfænomen, der findes hos adskillige kulturer langt tilbage i verdenshistorien - en ”snyder”, ”lurendrejer” eller ”drillepind”. En, der også betragtes som en slags gud i gamle trosretninger. En der skaber kaos og bedrag, men også virker forløsende.

Egon Olsen, Klods Hans, Pan, Loke og middelalderens hofnar er alle “trickstere”.

Tricksteren er en arketype, der forårsager en forvirring af grænser, blandt andet i forhold til sit eget køn. I en tid hvor vi ser resultatet af kønsdiskussioner og andre kaotiske tricksteragtige omvæltninger, er en dybere filosofisk forståelse af disse samfundsbølger derfor meget aktuel.

Hvorfor findes han overalt? Er han en advarselslampe brugt i læren om kulturnormer? Eller er han en katalysator, som åbner til en dybere bevidsthed af, hvad det indebærer at være menneske?

______________________________________________

Frivillighedsrådet er de frivillige sociale foreningers demokratisk valgte talerør i forhold til de kommunale og andre myndigheder. Frivillighedsrådet er dermed en socialpolitisk organisation. Frivillighedsrådet er medlem af det nationale Frivilligråd.