Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
95 kr.
Lokalitet
Schackenborg Slot
Schackenborg 1, Møgeltønder
Arrangører
Tønder Bibliotek, Schackenborg Slot
Target

Tom Buk-Swienty

Tag med Tom Buk-Swienty på safari – til helvede – og hør ham fortælle om sin seneste bog, et stykke medrivende dansk verdenshistorie

Der er tale om den utrolige fortælling om 30 sønderjyder, der, forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste, under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til kolonien Tysk Østafrika (Tanzania). Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Atlanterhavet, Kap det Gode Håb – og mod sig Royal Navy. Senere fulgte mange tusinde kilometers fodrejse igennem det afrikanske vildnis, hvor sønderjyderne endte som jaget vildt.

I persongalleriet er der, udover de ydmyge sønderjyder, der var tvunget med i krigen på tysk side, og afrikanerne, som måtte udstå ufattelige lidelser, også verdenshistoriske personligheder som Winston S. Churchill og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”.

Foredraget vil blive suppleret med enestående samtidige fotografier, der bringer tilhørerne helt tæt på de dramatiske begivenheder, og desuden vil Buk-Swienty berette om sine egne mange ophold i Tanzania i forbindelse med sin research og skrivearbejdet.

 

Vi gør opmærksom på, at der vil være begrænsede adgangsforhold for kørestolsbrugere til toiletfaciliteter.