Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Michael Holbek

Forfatterforedrag om prisnomineret roman

Mød forfatter og journalist Michael Holbek, som i et underholdende foredrag med perspektiver fortæller om sin debutroman ’Strøm’. Bogen er nomineret til DR Romanprisen 2023.

I ’Strøm’ møder vi en familie af håndværkere og ufaglærte i tre årtier - 1960’erne, 70’erne og 80’erne. Romanen er inspireret af Holbeks egen families historie og er en rørende og medrivende fortælling om almindelige menneskers ualmindelige liv. Om drømme, kærlighed, kønsroller og kriminalitet i et Danmark under hastig forvandling.

Vi følger familien fra 60’ernes oprør, autoritetsfald og velfærdsboom, over 70’ernes krise i samfund og samværsformer til 80’erne, hvor både uskylden og det moralske kompas ryger.

Romanen tager os med ind i det nybyggede parcelhus og det udsyrede kollektiv, ud på byggepladsen og fabrikken, til Afghanistan med kufferten fuld af hash og om bord i shippingbranchens eventyrlige Wild West.

I foredraget fortæller Michael Holbek om arbejdet med at genskabe genkendelige tidsbilleder. Og om at dykke ned i sin families historie og forsone sig med det, han kommer af. Romanen behandler almene erfaringer, som mange vil kunne spejle sig i, og ’Strøm’ kan derfor være et inspirerende sted at starte samtalen om egne familier og liv.