Gæsteanmeldelse - "Benny og Omar" af Eion Colfer

10.07.17
Asger Laursen går på Tønder Overbygningsskole og er med i "Læsehestene". Her giver han den som gæsteanmelder.

Benny lever et ok lykkeligt liv i Irland indtil den dag, hvor hans familie rejser til Tunesien p.g.a. arbejde.

Benny er ikke just glad for det sted, han nu skal kalde sit hjem, dén skole han nu skal gå på eller, for dén sag skyld, de mennesker han skal omgås.

Han finder dog snart sammen med den fattige dreng, Omar og et nyt stærkt venskab tager lige så stille form.

Eoin Colfer er en utrolig dygtig forfatter. Det viser han i denne rørende fortælling om to vidt forskellige drenge fra to vidt forskellige miljøer. Jeg blev selv helt opslugt af de to venners sjove, spændende og farlige eventyr. Bogen er meget hverdagsagtig både i fortælling og stil. Dét at det kunne ske i det virkelige liv, gør også en hel del.

Af Asger Laursen

 

Læsehestene er elever fra Overbygningen på Tønder Distriktsskole, som startede en læsekreds kaldet ”Læsehestene” i november 2016. Eleverne går i hhv. 7. og 8. kl. og de har haft møde på Tønder Bibliotek 1 gang om måneden. Til hver gang læses en ny bog som så bliver diskuteret ved læsekredsmødet. Der er blevet læst mange fantastiske bøger hen over vinteren, der er blevet snakket meget, samt spist kage og drukket te.

Læsehestene har været så flinke at skrive nogle anmeldelser af nogle af de bøger de synes allerbedst om og som de gerne vil anbefale andre at læse. Og hvad er bedre end at få nogle gode tips til læsning, nu hvor sommerferien står for døren?

Materialer
Reservér
  • Bog

Benny og Omar

Af Eoin Colfer (2000)
Læs mere