"Færgen" af Mats Strandberg

09.08.17
Færgen er en effektiv pageturner i horror- splattergenren og kostede mig en nats søvn, for lige inden jeg lagde mig til at sove ville jeg lige læse endnu et kapitel og så et til og nok et mere, og pludseligt var bogen læst til ende, men så var en god bid af natten også gået.

Marianne er en ensom, halvgammel fraskilt kvinde der bor i Stockholm. En aften, da hun lige er kommet til at drikke et glas rødvin for meget, ser hun i fjernsynet en reklame for en tur med en Finlandsbåd. I reklamen smiler folk, danser og hygger sig. Hun lader sig gribe af stemningen i reklamen og booker en tur med færgen. Den lidt fanden-i-voldske stemning holder sig til lige til hun hen på eftermiddagen står i færgeterminalen. Da begynder hun at fortryde, det er jo slet ikke hende. Hun er tæt på at vende om og tage hjem men vælger i stedet at købe sig et glas rødvin og finde sig et bord i cafeteriet. Da hun har siddet lidt henvender en mand i hendes alder sig til hende, inviterer hende til at sidde ved samme bord som ham og hans kammerater. Hun flytter over til bordet og eventyret kan begynde.
Færgen, Baltic Charisma, er dog en gammel udslidt model og passagerne er så godt som alle tabere, der er med færgen i jagten på drømmen om lykke og evig ungdom. Dog er der en mor og hendes lille søn, der skiller sig ud. De er begge nærmest helt grå i huden og virker fuldstændigt blodfattige….
Bogen har ingen hovedperson, vi følger en halv snes passagerer og ansatte mens nattens blodige begivenheder udspiller sig.

 

Tags
Materialer
Reservér
  • Bog

Færgen

Af Mats Strandberg (2016)
Læs mere