Tønder Kommunes fire biblioteker er åbne

26.05.20
Bibliotekerne i Tønder, Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster åbner for udlån og aflevering

Åbningen sker gradvist og vi kan nu åbne lokalbibliotekerne i Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster. Afstandsmærker på gulvet, spritautomater og plexiglasskærme er med til at gøre besøget på biblioteket til en tryg oplevelse. I alle fire afdelinger er der taget forhold for afstand og hygiejne på samme måde som i supermarkeder og butikker.  Vi følger Kulturministeriets anvisninger om hvor mange personer, der må være på biblioteket.

Åbner for udlån og aflevering
Lånere kan nu komme ind i huset og tale med bibliotekarer, låne og gå på opdagelse i samlingerne, hente reserverede bøger og aflevere materialer tilbage. De tilbud man ellers kender fra biblioteket med børneleg, computer, print, oplæsninger og foredrag er udsat. I første omgang er der åbent for udlån og aflevering, i den betjente åbningstid. 

Udbringning til borgere i risikogruppen
Bibliotekets udbringningsservice ophører, når bibliotekerne åbner igen 02.06. Dog kan borgere i risikogruppen fortsat få bragt bøger til døren af biblioteksbilen. De skal ringe til deres lokale bibliotek og aftale nærmere. 

Lokalarkivet i Tønder åbner også
Tønders lokalarkiv – der har til huse i Richtsensgade 10, sammen med biblioteket – åbner også op igen ovenpå coronalukningen. Arkivet åbner samtidigt med bibliotekerne i kommunen, tirsdag efter pinse, 02.06.20. 
 

Ting som er lukket i denne periode:

Selvbetjent bibliotek
Benyttelse af PC'ere, printere og kopimaskiner
IT- hjørnet
Advokatvagten
Borgerrådgiver
Lokalebooking
Arrangementer

 

I er meget velkomne til at kontakte os på bibvagt@toender.dk eller telefon 74929840, hvis I har spørgsmål eller har brug for hjælp.