Sten Kaalø, forfatter
Sten Kaalø, forfatter
Stefan Gemmel, forfatter

Sommerhistorier fra grænsen - hent bogen gratis

03.08.21
Ny udgivelse med sommerhistorier fra grænselandet

Tønder Kommunes Biblioteker og Stadtbücherei Niebüll har sammen udgivet sommerbogen "Sommerhistorier fra grænsen"/"Sommergeschichten von der Grenze".

I bogen har den lokale forfatter, Sten Kaalø, og den anerkendte, tyske børnebogsforfatter, Stefan Gemmel, hver især bidraget med en novelle, der er skrevet specielt til udgivelsen. Begge fortællinger foregår i grænselandet mellem Tønder og Niebüll, og begge historierne er oversatte, så de kan læses på både tysk og dansk.

Bogen kan hentes gratis på alle Tønder Kommunes Biblioteker.

Om forfatterne

Stefan Gemmel har til sommerbogen skrevet novellen "Det hemmelige brev fra Nibøl", der henvender sig til børn i alderen 9-12 år. 

Stefan Gemmel er gift, har to døtre, og bor i dag i området nær Koblenz. Han har modtaget adskillige priser, bl.a. for årets bedste oplæser i 2011. I 2012 formåede han – med 5.400 tilhørere – at afholde den „størte oplæsning foretaget af en forfatter“, og i 2015 stod han bag „den hurtigste læserejse i verden“ med 82 forfatteroplæsninger på blot 13 dage. Stefan Gemmels bøger er udkommet på i alt 22 sprog, og han er derfor den mest oversatte forfatter i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Novellen „Det hemmelige brev fra Niebüll“ er hans første udgivelse på dansk.

Sten Kaalø har til sommerbogen skrevet novellen "Finckels grønne asyl", der følger en flygtnings dag, da han ankommer til Tønder.

Sten Kaalø (født 1945) er en dansk forfatter, dramatiker, præst og salmedigter. I 1969 debuterede han med digtsamlingen Med hud og hår, og har siden skrevet en lang række digtsamlinger, noveller, skuespil og salmer. Kaalø er opvokset i Valby, og har siden 1992 være frimenighedspræst i Bovlund Frimenighed i Sønderjylland. Han har siden 1984 modtoget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Dette projekt finansieres af midler fra den Europæiske fond for regionaludvikling.
Dieses projekt wird gefördert mit mitteln des Europäischen Fonds für Regionale Entwicklung.