Sommerbogen 2022 - vind fine præmier!

13.06.22
Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence for alle i alderen 6–15 år.

De Danske Børnebiblioteker inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2022.

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens vigtigste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.

Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

Læs og løs udfordringer

For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad – børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækningen) om en af de tre hovedpræmier.

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. 

Lokal konkurrence:

Børnene kan også deltage i vores lokale læsekonkurrence for børn i Tønder Kommune, hvor børn ved at læse og anmelde en bog kan vinde en fin bogpræmie. Find konkurrencesedlen her, eller hent den på dit lokale bibliotek. Hver uge trækker vi lod blandt alle indleverede sedler. 

Konkurrencerne kører fra d. 10. juni til d. 20. august 2022.