Nye billeder på Tønder Bibliotek

03.03.20
Billedkunstlærer Heinz Schloo Erhardsen udstiller nye billeder med overskriften "Der er højt til himlen over marsken".

Heinz Schloo Erhardsen udstiller fra 2. marts til og med påske på Tønder Bibliotek. Han viser nogle af de malerier, han har lavet i løbet af de sidste par måneder. Det gennemgående tema er ”Der er højt til himlen over marsken”.

Heinz Schloo Erhardsen er født i 1973 og opvokset i Sydslesvig, hvor han boede indtil 1992. Han er uddannet på Haderslev Statsseminarium med linjefag i historie og billedkunst, som er et fag, han også underviser i til daglig på Tønder Grundskole.

Maleriet er ikke en ny ting for Heinz, der har tegnet og malet de sidste 30 år. Det, der begyndte som et hyggeligt tidsfordriv  man kunne foretage sig, mens der blev lyttet til musik, er for længst blevet til en meningsfyldt fritidsbeskæftigelse.

For et år siden blev Heinz Schloo Erhardsen ramt af et alvorligt hjertesvigt, der sendte ham på hospitalet og medførte en lang sygemelding, Da han begyndte at male igen,  blev alle igangværende malerier på nær ét, malet over. Det skete meget pludseligt og viser et markant stilskifte i forhold til det, han malede før.

På hans malerier er det skyerne på himlen og det evigt foranderlige skifte mellem lys og skygg, der er motivet. Landskabet er forenklet og her reduceret til en birolle. Skyerne på himlen har som musik noget flygtigt over síg; det ene øjeblik er der noget smukt, storartet ja endda voldsomt – det næste øjeblik er det væk.

”Jeg var ved at dø, men blev reddet af min kone. Jeg blev mindet om, hvor skrøbeligt og kort livet er. Lidt lige som skyerne på himlen”.

Er man interesseret i evt. køb af billeder kan Heinz Schloo Erhardsen kontaktes på mobil  23722134.