Fremtidens børnebog? Forfatter og spiludvikler Søren Jønsson laver interaktive børnebøger

16.11.21
Mød Søren fra Skærbæk og bliv klogere på fremtidens børnebog

Hvordan får man børn af vores digitale tidsalder til at blive mere optaget af den trykte bog? Ja, det gør man bl.a. ved at kombinere papirbogen med moderne digitale medier, så børnene bliver inddraget som aktive medspillere i bogens fortælling.

Det er i hvert fald forfatteren og spiludvikleren Søren Jønssons opskrift. Og den opskrift kan du “smage” på, når Søren Jønsson torsdag den 25. november vender tilbage til sin hjemby Skærbæk for at møde børn og voksne ved et spændende arrangement i Emanuel.

Opvokset i Skærbæk
Søren Jønsson har gået i skole i Skærbæk og spillet fodbold i den lokale idrætsforening. Han har siden gjort karriere som spiludvikler, producer og manuskriptforfatter og har været med på mere end 100 børnespilsproduktioner, bl.a. de populære Pixelinespil. Inden for de senere år har Søren Jønsson udviklet smart book-konceptet, der skal få børnebogen mere på dagsordenen i nutidens børneværelser.

Den interaktive bog
Ideen er at gøre fortællingen i den trykte bog levende og interaktiv og trække læseren med ind i dens eventyrlige univers. Med en tilknyttet app kan læseren scanne billeder i bogen og få adgang til forskellige sjove opgaver, som skal løses for at komme videre i fortællingen. Læseren kommer dermed til at spille en aktiv rolle for historiens forløb.

Søren Jønsson har nu indledt et samarbejde om det nye koncept med en af Danmarks førende og mest populære YouTuber, Rasmus Kolbe, bedre kendt som Lakserytteren. Sammen har Søren Jønsson og Lakserytteren sat for at stimulere børnenes læselyst og læseglæde ved brug af den moderne teknologi.

"Der er fart på den teknologiske udvikling. Men det er en udvikling, som vores digitalt indfødte børn allerede er klar til, og ved at kombinere den fysiske bog med en app på telefonen viser vi, hvad det gamle og det nye format kan sammen", siger Søren Jønsson.

Mød Søren til forfatterarrangement i Skærbæk
Tønder Kommunes Biblioteker og Emanuel - Skærbæks Kultur- og Forsamlingshus inviterer til arrangement med Søren Jønsson i Emaunel d. 25. november. Arrangementet begynder kl. 16 med workshop for børn den første time. Derefter fortæller Søren Jønsson mere om fremtidens interaktive børnebog.