Demokrati på dagsordenen! Uge 41 er Danmarks Biblioteksuge

06.10.17
Tønder Kommunes Biblioteker er med, når de danske folkebiblioteker i samlet flok i uge 41 lancerer Danmarks Biblioteksuge. Temaet for biblioteksugen er demokrati, og der vil være fokus på alt fra at spotte fake news til de mange former, demokrati findes og udtrykkes i. Tønder Kommunes Biblioteker bruger biblioteksugen som startskud på et projekt, hvor en gruppe folkeskoleelever skal producere et webmagasin, som formidler hvad demokrati er.

Vi lever i en verden af informationer. Her og der og alle vegne. Der er breaking news, old news og fake news. Men hvordan ved vi, hvad der er rigtig og vigtig viden? Det er her, biblioteket kommer ind i billedet! Bibliotekerne er for alle, og er borgernes demokratiske platform. Her er der fri og lige adgang til oplysninger på alle platforme, så adgang til viden ikke er et spørgsmål om status og økonomi. De danske folkebiblioteker er vigtige aktører, når det gælder om at gøre op med fake news og sikre dokumentation om f.eks. politiske udmeldinger. Der er en direkte forbindelse mellem det og vigtigheden af at bruge sin stemme i demokratiet.

I uge 41 vil du på mange af landets biblioteker derfor kunne opleve større eller mindre nedslag på begrebet "demokrati". På Biblioteket i Tønder starter man op på et fælles projekt sammen med Tønder Overbygningsskole, som sætter fokus på hvad demokrati er.

voresdemokrati.dk

Fra mandag d. 9/10-17 og de kommende uger vil 25 friske 8. klasseselever fra linjen Tønder Overbygningsskole arbejde med at producere journalistiske historier om hvad demokrati er, og hvad et demokrait betyder for os i dag. Eleverne har lavet en redaktion, hvor de indtager forskellige roller - chefredaktør, redaktører, jourhavende, webmasters og journalister. Historierne bliver formidlet som et webmagasin på www.voresdemokrati.dk. Forløbet er udviklet af Tønder kommunes Biblioteker og har som formål, at eleverne gennem praktisk (journalistisk) formidlingsarbejde opnår en klar fornemmelse af, hvad demokrati er. Og samtidig vil det færdige webmagasin give et mangfoldigt indspark til vores allesammens demokratiforståelse.

Torsdag d. 16. november vil eleverne præsentere det færdige webmagasin.

Projektet støttes af Kultursstyrelsen – og hører under projektet: Den Sønderjyske Kulturtjeneste – Alle i spil

#DKbib #Demokrati