Tema / Bogen bag filmen

Bille Augusts filmatisering af Pontoppidans roman Lykke-Per rammer biograferne i disse dage, og hvad er mere nærliggende end at læse bogen inden, du selv synker ned i det bløde biografsæde? Eller måske det er en genlæsning, så du har handlingen i frisk erindring.

Romanen, som filmen bygger på, er skrevet af Henrik Pontoppidan og udkom første gang i 1898. Efter 120 år kommer den første filmatisering endelig, og trods den lange ventetid er temaerne stadig højaktuelle med sin blanding mellem kærlighedshistorie, nyskabende tanker om vedvarende energi og endelige morale. Bogen var med til at indbringe forfatteren Nobelprisen i litteratur i 1917.

 

Fortællingen handler om den unge mand Peter Andreas Sidenius, som flytter til storbyen for at få et bedre liv end det, han kommer fra. Han møder en ung kvinde, og de forelsker sig. Hans drømme er det, som bærer dem fremad, men holder drømmene til virkeligheden? 


Denne historie og drømmen om en lysere fremtid kender vi fra andre bøger, så måske du har lyst til at dykke ned i en af dem også.

Lykke-Per kan lånes som lydbog her på eReolen.