Haven i efteråret

Så er det blevet efterår og bladene på træerne falmer i skønne forskellige farver. Det bliver tidligere mørkt og det regner mere. Men... Haven bugner af frugt og grønt.

Uanset om det er svampe, frugt og bær, eller naturmaterialer til leg med børn og børnebørn, er der noget at hygge sig med.

Her har vi samlet lidt ideer og forslag til, hvordan du kan bruge de mange dejlige ting, naturen bugner af.

  • Bog

Høst

Af Camilla Plum (2018)
Kogebog med opskrifter på efterårsmad og fortællinger om efterårets råvarer og deres anvendelse i køkkenet, bl.a. om inddsamling af frø, planter og grøntsager, tilberedningsmetoder, syltning og fermentering
Læs mere
  • Bog

Høst

Af Camilla Plum (2018)
  • Bog

Mad med naturens vilde planter

Opskriftsbog med præsentation af 54 af de mest almindelige spiselige planter, svampe og bær og oplysninger om, hvor de kan findes og hvornår
Læs mere
  • Bog

Mad med naturens vilde planter

  • Bog

Vild : naturen ind i køkkenet

Indeholder beskrivelser af biotoper som eksempelvis byen, hegnet og stranden og de planter, urter, bær, rødder, svampe og tang der kan findes der, samt 60 opskrifter
Læs mere
  • Bog

Vild : naturen ind i køkkenet

  • Bog

Politikens svampebog

Korte afsnit om bl.a. de vigtigste grupper af spise- og giftsvampe, svampenes botanik, levesteder samt anvendelsesmuligheder til føde og garnfarvning. 236 danske svampearter i farvefotos og tekst
Læs mere
  • Bog

Politikens svampebog

  • Bog

Svampe - du kan spise

Om de bedste danske spisesvampe med præsentation af 40 letgenkendelige svampegrupper, med fotos og artsportrætter. Med tips til indsamling og tilberedning
Læs mere
  • Bog

Svampe - du kan spise

  • Bog

Naturens spisekammer

Af Anette Eckmann (2015)
Indeholder over 200 opskrifter med mere end 40 vilde vækster fra naturen - fra birk og brændenælde over hyben, kveller og mælkebøtte til ramsløg, svampe, tang og violer. Opskrifter på middagsretter, brød, salater og supper, saft, sirupper og marmelader, krydderismør, saucer og urtesalte, snapse, likører og te
Læs mere
  • Bog

Naturens spisekammer

Af Anette Eckmann (2015)
  • Bog

Camillas havebog

Af Camilla Plum (2009)
a Indføring i havearbejdet med vægt på den spiselige have fra det grundlæggende med jorden, forkultivering og stiklinger, krydderurter, grøntsager, frugttræer og buske samt drivhusets muligheder. Derudover om den pyntelige have, buketterne og krukkehaven
Læs mere
  • Bog

Camillas havebog

Af Camilla Plum (2009)
  • Bog

Dyrk dine egne rodfrugter : nogle af de bedste rodfrugter og hvordan man dyrker dem

(2005)
Læs mere
  • Bog

Dyrk dine egne rodfrugter : nogle af ...

(2005)
  • Bog

Kartofler

  • Bog

På glas og flasker : nem og lækker syltning : 1 opskrift hver uge året rundt

Vejledning og inspiration til at sylte, safte og snapse. Følger årets gang med en opskrift for hver uge baseret på sæsonens gode råvarer - købt i den lokale butik, på et marked, plukket i haven eller samlet i skoven
Læs mere
  • Bog

På glas og flasker : nem og lækker sy...

  • Bog

Syltedronningen : moderne syltning til alle måltider

Af Helena Grayston (2021)
Læs mere
  • Bog

Syltedronningen : moderne syltning ti...

Af Helena Grayston (2021)
  • Bog

Pluk det, sylt det, brug det

Om at sylte havens bær og frugter, og om hvordan man kan bruge syltetøjet og marmeladen i kager og desserter
Læs mere
  • Bog

Pluk det, sylt det, brug det

  • Bog

Grøn mad let at lave

Læs mere
  • Bog

Grøn mad let at lave

  • Bog

Børnenes fester

Af Katrine Klinken (2007)
Inspiration til at fejre årets fester, højtider og tradioner med idéer til aktiviteter, udklædning, lege og især opskrifter til festerne
Læs mere
  • Bog

Børnenes fester

Af Katrine Klinken (2007)
  • Bog

Overrask med græskar

Introduktion til de tre græskarhovedgrupper, udskæringsguide og opskrifter inddelt i de salte, suppe og brød, de søde samt drinks
Læs mere
  • Bog

Overrask med græskar

  • Bog

Efterårsmad der rusker og rykker

Koge- og inspirationsbog til folk og familier, der gerne vil benytte sig af efterårets råvarer
Læs mere
  • Bog

Efterårsmad der rusker og rykker

  • Bog

Fermentering : kraut, kimchi og kombucha

Læs mere
  • Bog

Fermentering : kraut, kimchi og kombucha

  • Bog

Geniale gryderetter og superbe supper

(2004)
Læs mere
  • Bog

Geniale gryderetter og superbe supper

(2004)
Over 80 kålopskrifter på hovedretter, forretter, tilbehør og desserter. Samt kålens historie
Læs mere
  • Bog

Jagt forbi : vildtkogebog

Af Klavs Styrbæk (2017)
Århundreders traditionsrige vildtretter forenes i denne kogebog med det moderne nordiske køkken
Læs mere
  • Bog

Jagt forbi : vildtkogebog

Af Klavs Styrbæk (2017)
  • Bog

Hey! Det er vildt

Af Julie Hey (2018)
Læs mere
  • Bog

Hey! Det er vildt

Af Julie Hey (2018)
  • Bog

Naturpynt dit hjem : gå på opdagelse i naturen året rundt, tag det bedste med hjem og lav de skønneste kreationer

Ved at følge årets gang præsenteres måder at bruge ting fra naturen i både traditionelle og nytænkte dekorationer. Om indsamling, tørring, opsætning og sammensætning af naturmaterialerne
Læs mere
  • Bog

Naturpynt dit hjem : gå på opdagelse ...

  • Bog

Naturens pynt til efterår og jul

(2001)
Anvisninger på blomsterdekorationer af materialer som blade, bær, frugter, nødder, kogler, friske blomster og lys, der kan pynte op i hjemmet fra det tidlige efterår til og med jul
Læs mere
  • Bog

Naturens pynt til efterår og jul

(2001)
  • Billedbog

Om efteråret

(2004)
Billedbog. Aktivitetsbog med natur-, teknik- og miljøemner om efterår. Ideer til hvad man kan lave både ude og inde, når frugterne er modne og vinden blæser
Læs mere
  • Billedbog

Om efteråret

(2004)
  • Bog

Efteråret

Af Øivind Berg (2004)
Om ting man kan lave i naturen om efteråret f.eks. samle bær, nødder og svampe, få øje på fugle, edderkopper og andre dyr eller lave bål og bygge en lavvo
Læs mere
  • Bog

Efteråret

Af Øivind Berg (2004)
  • Bog

Kryddersnaps : velsmag på flasker

Læs mere
  • Bog

Kryddersnaps : velsmag på flasker

  • Ebog

Brændevin, bjesk og bitter

Indføring i brændevinens historie, samt anvisninger på hvordan man laver bær-, urte- og bittersnapse
Læs mere
  • Ebog

Brændevin, bjesk og bitter

  • Bog

Brændevin på vilde bær og urter

  • Bog

150 kryddersnapse året rundt

Af Niels Stærup (2016)
Kun fantasien sætter grænser for hvilke smagsvarianter man kan tilsætte sin snaps. Her er 150 opskrifter på snaps til hele året
Læs mere
  • Bog

150 kryddersnapse året rundt

Af Niels Stærup (2016)