Forfatterportræt af Jesper Wung-Sung

Siden udgivelsen "En anden gren" om forfatterens egne oldeforældre har den erfarne forfatter for alvor slået sit navn fast.

Jesper Wung-Sung er født i 1971 og boede hele sin barndom på Ærø. I 1998 fik han Bogforums Debutantpris og i 2010 modtog han Kulturministeriets børnebogspris. Endelig har han i Februar 2018 modtaget De Gyldne Laurbær (En litteraturpris, der uddeles af Danske Boghandlere) for "En anden gren."

Han berømmes især for sin måde at behandle og beskrive de forskellige faser af den mandlige tilværelse på. Med humor og fløjlshandsker gennemgår han på realistisk vis drengeverdenens magiske tid, ungdommens drengerøvsperiode med druk og  hormoner og voksenlivets genvordigheder i parforholdet, ikke mindst følelsen af afmagt.  

Med sin nyeste udgivelse ”En anden gren,” der omhandler forfatterens oldeforældres kinesisk/danske kærlighedshistorie, er Jesper Wung-Sung en meget populær forfatter. Han udgav sin første bog, novellesamlingen: To ryk og en aflevering i 1998, og har siden skrevet primært børne- men også voksenlitteratur, som f.eks. Men samt Mænd er fra Marstal. 

Udover sit produktive forfatterskab har Jesper Wung-Sung også begået et filmmanuskript. Så uanset om man er barn, ung eller voksen, har denne forfatter noget at byde på.

 

  • Bog

En anden gren : roman

Biografisk roman om mødet og forelskelsen imellem forfatterens kinesiske oldefar San Wung Sung og danske oldemor Ingeborg Danielsen
Læs mere
  • Bog

En anden gren : roman

  • Bog

To ryk og en aflevering : noveller

Korte realistiske noveller fra en havneby i provinsen. Mænd i alle aldre fra den lille dreng via pubertetsknægten og den voksne mand til oldingen skildres i deres hverdagsagtige tilværelse på fodboldbanen, grillbaren, værtshuset osv.
Læs mere
  • Bog

To ryk og en aflevering : noveller

  • Bog

Ægte brøker

De to unge gymnasiefyre Marcus og Janus er dødeligt fascinerede af livet. De vil have omgivelserne til at tage stilling til deres eget liv og ikke bare leve, men leve ægte. Marcus og Janus vil dræbe for at nå deres mål
Læs mere
  • Bog

Ægte brøker

  • Bog

Mænd er fra Marstal

Surrealistiske, tragikomiske og kærlige portrætter af aggressive, modløse, ofte handlingslammede eller dagdrømmende mænd og drenge
Læs mere
  • Bog

Mænd er fra Marstal