Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Emanuel
Tøndervej 38a
6780 Skærbæk
Arrangører
Target
For voksne
Voksne

Forfatterforedrag: Anna Elisabeth Jessen

02.03.20
Om hundrede år – en sønderjysk familiekrønike

Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin roman Om Hundrede år og om, hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.
Om hundrede år begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.
Det er danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år. 
Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen (f. 1956) er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. Har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984. Om hundrede år er hendes debut som skønlitterær forfatter.
Du kan låne bogen på biblioteket.  

Arrangementet laves i samarbejde med Foreningen Norden, Sprogforeningen og Grænseforeningen.