Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
75 Kr
Lokalitet
Musik og Teaterhøjskolen
Herrestedgade 6-8
6520 Toftlund
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Birgithe Kosovic

28.10.19
Forfatterforedrag om romanen: ”Den inderste fare”

Birgithe Kosovic modtog i 2019 Politikens Litteraturpris for ”Den inderste fare”, hendes biografiske roman i to bind om Erik Scavenius. ”Den inderste fare” er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand. I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.

Birgithe Kosovic fortæller til foredraget om Scavenius’ skæbne og om arbejdet med bøgerne. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål fra salen.

Birgithe Kosovic (f. 1972) er vokset op i Albertslund med en dansk mor og jugoslavisk far. Hendes roman ”Det dobbelte land” fra 2010 vandt i 2011 både DR RomanprisenWeekendavisens litteraturpris og Danske Banks Litteraturpris

Du kan låne Birgithe Kosovics bøger på biblioteket. 

Arrangementet afholdes i samarbejde med Musik og Teaterhøjskolen, Toftlund.

Arrangementet er inklusiv kaffe og kage.

Tags