Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Bogcaféen
Target

// AFLYST // Sprog og Litteratur i Grænselandet

For 100 år siden blev Sønderjylland helt dansk og Slesvig delt. Mindretal og flertal på begge sider af grænsen lever nu i fredelig sameksistens i Danmarks og Tysklands forhaver. Tag med på rejsen fra nedertysk til sønderjysk, og få hele historien om den fælles hilsen mojn!

Med Sprog på grænsen kommer vi videnskabeligt og personligt ind på og i grænselandets rigdomme – både sprogligt, historisk og nutidigt. Et af bogens bidrag er fra vores prisvinder Rikke Thomsen, der den 5. oktober udgiver sit andet album med sange på sønderjysk. Det fortæller hun lidt om og giver et nummer.

Næstformand Christian Munk fra Stenløse bor på Amager med sin sønderjyske kone. Han har lært sønderjysk, som de snakker med deres to børn derhjemme. Han fortæller, hvordan han har lært æ sproch og giver det videre til næste generation.

Til sidst er der forpremiere på vores nye skønlitterære antologi Stilhed før storm med både debuterende og etablerede forfattere. Mød nogle af dem, og hør om deres bidrag, som nogle af også har tilknytning til grænselandet.

Aftenens program:
- Modersmål-Selskabet byder velkommen
- Grænselandets sprog og dialekter
- Rikke Thomsen om at synge på sønderjysk
- Giv 
æ sproch videre til næste generation
- Forpremiere på novellesamlingen 
Stilhed før storm – skønlitteratur fra grænselandet

Om Modersmål-Selskabet:
Modersmål-Selskabet er en ikke-kommerciel forening drevet af frivillige med formål at virke for bevarelse og udvikling af modersmålet som en grundlæggende forudsætning for dansk kultur og folkestyre. Det tilstræbes ved:

1.    At vække forståelse for betydningen af en klar, udtryksfuld og varieret anvendelse af sproget i tale og skrift – med respekt for dialekterne.

2.    At formidle kendskab til forskning og uddannelse vedrørende det danske sprog.